Glas

Het goed functioneren van uw zintuigen zorgt voor een betere levenskwaliteit. Om die reden draagt City Bril zorg voor één van de belangrijkste zintuigen; uw ogen. Graag informeren wij u over de verschillende typen glazen. Zo kunt u zelf bepalen hoe u, op elk moment van de dag, het beste uit uw zicht kunt halen.

Unifocaal

Tot nu toe werden enkelvoudige glazen aangemeten door middel van een 1-punts meting; de oogmeting. Naar aanleiding van de oogmeting worden de glazen in de bril geslepen, waardoor u weer scherp ziet. Deze methode wordt nu meer dan 100 jaar gebruikt.

5-punts meting

Multifocaal

Begin 1900 droeg men Bifocaal. Dit was een vertebril met een zichtbaar leesstukje versmolten in het glas. Dit werkte prima, maar was cosmetisch niet het mooist.

Van bifocaal naar multifocaal

Nanofocaal

Sinds 2013 zijn er Nanofocale glazen. Deze glazen worden met een revolutionaire freestechniek op Nanotechnologie geslepen waardoor de vertekening, die altijd aanwezig is in het glas, maximaal gereduceerd wordt.

Wilt u HD-zicht?

Computerglas

Met een gewone leesbril is de leesafstand waarmee u scherp kunt zien vaak uiterst beperkt tot circa 40 cm; slechts voldoende om een boek te kunnen lezen.

Last van computerogen?

Zonneglas

Al vanaf de eerste zonnestralen beschermen zonneglazen uw ogen tegen schadelijke UV-stralen. Er zijn typen glazen voor verschillende situaties, zoals watersport of autorijden.

Soorten zonneglazen