Chanel

Gabrielle ‘Coco’ Chanel was een Franse modeontwerpster van damesmode en de oprichter van het merk ‘Chanel’. Gabrielle richtte in 1913 een hoeden- en accessoire winkel op. Twee jaar later opende zij haar eerste couturehuis in Biarritz. In de twintigerjaren stond Coco Chanel bekend als Koningin van de Mode. Ze zorgde ervoor dat de oncomfortabele mode, waarin veel vrouwen korsetten droegen, plaats maakte voor een meer comfortabele look; de garçonne-look. Naast het ontwerpen van kleding, ontwierp Chanel ook juwelen, handtassen en parfums. Het luchtje Chanel N°5werd een groot succes en is tot heden het meest iconische parfum product in de markt.

Chanel overleed op 87-jarige leeftijd in 1971 en na haar overlijden stond ontwerper Karl Lagerfeld aan het hoofd van het Franse modehuis Chanel. Nu al ruim 20 jaar wordt de kijk op mode van Chanel doorgegeven door Karl Lagerfeld middels haar mode-imperium Chanel.

Naast schoenen, tassen en juwelen heeft het Modehuis sinds 1965 ook een monturen en zonnebrillen collectie. De comfortabele, luxe en functionele stijl is hier duidelijk in terug te zien. In de zonnebrillencollectie worden eveneens de schitterende materialen gecombineerd met een perfecte afwerking, voorzien van authentieke herkenbare Chanel details.

Als u op zoek bent naar een mooie Chanel zonnebril of een Chanel montuur op sterkte, bent u bij City Bril van harte welkom. Wij hebben een groot assortiment Chanel monturen en zonnebrillen in onze winkel.

Maak online een afspraak

verzekeraars

Declaratieservice

Citybril

Contact